فهرست مطالب

کارآگاه - پیاپی 57 (زمستان 1400)

نشریه کارآگاه
پیاپی 57 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مرتضی مرتضوی، صفر فضلی، عبدالله هندیانی، فخرالدین توکلی، محسن کشاورز صفحات 1-23
    زمینه و هدف

    با پیچیده تر شدن جرایم، لزوم پی جویی و کشف سریع جرایم به منظور دستگیری مجرمان که موجب کاهش جرایم و افزایش امنیت در جامعه می شود، توجه به جرم یابی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین، این تحقیق با هدف شناسایی عوامل راهبردی موثر بر جرم یابی انجام پذیرفته است.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ گردآوری اطلاعات و روش تجزیه وتحلیل، توصیفی- تحلیلی محسوب می شود.

    یافته ها و نتایج

    یافته های تحقیق نشان داد که عوامل موثر بر جرم یابی در 33 عامل و سه گروه شامل عوامل انسانی، سازمانی و فناورانه می باشند؛ و در میان این 33 عامل، 17 عامل به عنوان عوامل راهبردی موثر بر جرم یابی شناسایی شدند. طبق نتایج تحقیق در جرم یابی بایستی، بهره برداری از کار تیمی، تجزیه وتحلیل اطلاعات جرایم، وجود بانک های اطلاعاتی مجرمان سابقه دار و حوزه فعالیتی آن، داشتن تجهیزات فنی و آزمایشگاهی مجهز برای استخراج ادله جرم و... به منظور موفقیت هرچه بیشتر در این زمینه مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، جرم، جرم یابی، دلفی فازی
  • محمدهادی صادقی*، فضل الله فروغی، امید سلطانی صفحات 25-46

    رفتار حرفه ای قضات در مواردی منتهی به وقوع تخلفاتی از سوی ایشان می شود و کشورهای مختلف سیاستها و راهکارهای متنوع و مختلفی برای مقابله با آن در پیش گرفته اند. این مقاله با بکارگیری روشی توصیفی-تحلیلی به بررسی سیاست جنایی کشور ایران در بعد تقنینی در قبال تخلفات حرفه ای قضات پرداخته و در این بررسی به صورت تطبیقی [و با روش مزجی] نظام حقوقی آمریکا را نیز مطالعه نموده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که سیاست جنایی تقنینی ایران در مبارزه با پدیده تخلف انتظامی قضات مبتنی است بر سختگیری و شدت عمل و تلاش برای کاهش نرخ تخلفات از طریق وضع تخلفات متنوع با مجازاتهای نسبتا شدید. در نظام حقوقی کشور آمریکا چهار یا پنج قاعده متضمن تعدادی «باید و نباید» به عنوان مجموعه قوانین رفتار قضایی در سطح فدرال و ایالات به تصویب رسیده و بدون آنکه مصادیق سوء رفتار قضایی را ذکر کند قضات را به انجام بعضی امور امر و از مبادرت به برخی دیگر نهی نموده است. با بررسی قوانین فوق و آراء صادره از مراجع صلاحیتدار استنباط می گردد که سیاست جنایی آمریکا در بعد هنجارگذاری دارای تنوع بیشتری بوده و مصادیق سوء رفتار قضایی بیشتری در آن قابل ملاحظه است. در بعد کیفرگذاری نیز سیاست جنایی سختگیرانه تر بوده و متمایل به عدم تسامح است.

    کلیدواژگان: تخلف انتظامی، تنبیه انضباطی، سوء رفتار قضایی، سیاست جنایی تقنینی، مجازات انتظامی
  • حسنعلی صبوری نسب*، محمود اشرافی، محمدرضا شادمانفر، محمود مالمیر صفحات 47-67
    زمینه و هدف

    مجازات سالب حیات یکی از شدیدترین مجازات های بدنی می باشد که با احساس نوع دوستی و با روح تمدن که حیات را برای همه انسان ها محترم می شمارد، مغایرت دارد و از طرفی نیز متضمن فایده ای برای فرد و جامعه نیست؛ چراکه با حذف مجرم ارعاب خاص منتفی بوده و ارعاب عام نیز با توجه به اینکه ممکن است این مجازات متناسب با تقصیر مرتکب نباشد، محقق نخواهد شد و درنتیجه هدف اساسی از اجرای کیفر که همانا امروزه، اصلاح و بازپروری است، حاصل نمی شود، لذا با توجه به همین امر است که امروزه اکثر کشورها به تبعیت از آموزه های جرم شناسی مجازات سالب حیات را لغو کرده اند.

    روش

    تحقیق حاضر با روش توصیفی و تحلیل انجام شده است.

    یافته ها و نتایج

    با توجه به چالش های فراروی کیفر سالب حیات، در اجرای این کیفر، از کیفرهای جایگزین استفاده گردد. در خصوص مجازات های سالب حیات از نوع قصاص، پیشنهاد می شود که باید قایل به تفکیک شد. بدین بیان که در قتل عمد باسبق تصمیم، مجازات متناسب همان قصاص ‎باشد، ولی نسبت به قتل های بدون سبق تصمیم، می‎توان شبهه و تردید نمود. خصوصا مواردی که مرتکب قصد قتل نداشته و کار نوعا کشنده بوده است. در مجازات سالب حیات از نوع حد، قایل به عدم تعیین مجازات اعدام باید باشیم و پیشنهاد می شود که از کیفر حبس طویل المدت مدرج استفاده شود. بدین صورت که حداکثر آن، حبس درجه یک و حداقل آن، حبس درجه سه تعیین شود و حداقل یا حداکثر میزان مجازات نیز ضابطه مند شوند.

    کلیدواژگان: فلسفه کیفر، سالب حیات، کیفرشناسی، بازدارندگی، ارعاب
  • احمدرضا کشاورز *، غلامحسین بیابانی، محمد سلطانی فر صفحات 69-88
    زمینه و هدف

    شیوع عشق سیال در جامعه به واسطه ی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی، سبب انواعی از انحرافات اجتماعی و رفتارهای مجرمانه شده است. این مقاله می کوشد با بهره گیری از یافته های میدانی پدیده ی عشق سیال و نظریه های روان شناسی فیزیولوژیک، تاثیر انگیزش و هیجان این پدیده را بر ظهور رفتار جنایی در جامعه مورد بررسی قرار دهد.

    روش

    این پژوهش، از نوع تحقیقات کیفی و از لحاظ ماهیت و روش از نوع تحقیقات توصیفی پدیدارشناسانه می باشد. در این تحقیق، 11 نمونه ی دختر و 11 نمونه ی پسر مورد مطالعه قرار گرفتند. در این مقاله، انگیزش و هیجان یک رابطه ی عاشقانه و سیال، از لحاظ روان شناسی فیزیولوژیک مورد بررسی قرار گرفته و بر مبنای آن، فرایند فیزیولوژیک تبدیل یک فرد سالم به یک فرد جنایتکار احساسی و بدون سابقه، بر مبنای نظریه ها و پژوهش های روان شناختی تبیین شده است.

    یافته ها و نتایج

    یافته های تحقیق به طورکلی، بیانگر افتراق در انگیزش و هیجان در میان دختران و پسران در روند کامل کردن و اوج رابطه در الگوی حیات رابطه ی مارک نپ بود. سیال بودن عشق در نزد پسران مقبول تر بود و آنها تمایل بیشتری برای برقراری رابطه ی جنسی زودهنگام داشتند و دختران نیاز به صمیمیت عاطفی و احساس امنیت در رابطه داشتند. غلیان هیجان ها و انگیزه های جنسی در بخش اول حیات رابطه ی مارک نپ مشهود و زمینه را برای انواع رفتارهای مجرمانه فراهم می نماید. در بخش دوم الگوی مارک نپ رفتارها، بیشتر جنبه ی عقلانی داشته است؛ اما تنش ها، خود ابرازی واقعی و کاهش جاذبه های میان فردی، زمینه را برای رفتارهای خشونت آمیز، فراهم می نماید. تحلیل داده های کیفی بر مبنای مبانی نظری تحقیق، درنهایت نشان داد که عملکرد سیستم لیمبیک، بادامه ی مغزی، هیپوتالاموس و تغییرات هورمونی صورت گرفته، تحت تاثیر هیجان ها و برانگیختگی ها رابطه ی عاشقانه، مبتنی بر مدل حیات رابطه ی مارک نپ، زمینه را برای تبدیل یک فرد عادی به یک فرد مجرم و جنایتکار احساسی و هیجانی فراهم می نماید؛ لذا بررسی پدیداری چنین پدیده هایی، نیازمند تقلیل واحد تحلیل، از کنش اجتماعی به سطح مکانیزم های رفتاری موجود زنده است.

    کلیدواژگان: عشق سیال، رفتار جنایی، حیات رابطه، هیجان، عشق
  • آذر علی نژاد*، غالب قدیری، رضا آقاعباسی صفحات 89-111
    زمینه و هدف

    اصل مشارکت؛ به عنوان یکی از مهم ترین اصول مطرح در حوزه حقوق محیط زیست، در سطح ملی و بین المللی مطرح است. در بحث پاسخ به آسیب ها و جرایم علیه محیط زیست، ایده ی اصلی اتخاذ یک سیاست جنایی بر پایه مشارکت است و تحقق یک مشارکت معنادار و موثر همواره با موانع و چالش هایی مواجه و مستلزم وجود مقرره های متناسب است. هدف از مقاله حاضر شناسایی اصلی ترین چالش های مشارکت های محیط زیستی و ارایه راهکارهای متناسب در راستای تحقق سیاست جنایی مشارکتی در مقابله با جرایم علیه محیط زیست در حوزه حقوق ماهوی است.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی و به روش اسنادی، با بهره گیری از داده های کتابخانه ای و پایگاه های علمی اینترنتی انجام شده است.

    یافته ها و نتایج

    برخلاف این تصور که صرفا با فراهم کردن ساز و کارها و رویه های افتراقی شکلی می توان فرآیند پاسخ دهی را به سمت مشارکتی شدن سوق داد، مشارکت نیازمند مقرره های خاص و حمایتی در حوزه حقوق ماهوی است. خلاهای موجود در حوزه جرم انگاری، نوع ضمانت اجرا و مقرره های حمایتی و چالش های مربوط به بزه دیده و مرتکبان این دسته از جرایم، به عنوان موانع و یا به عبارتی «سردکننده های» مشارکت عمل نموده و باعث می شود تحقق دموکراسی مشارکتی و امر مشارکت در پاسخ به جرایم علیه محیط زیست، در عمل ناممکن باشد.

    کلیدواژگان: سیاست جنایی مشارکتی، دموکراسی محیط زیستی، جرایم علیه محیط زیست، موانع مشارکت حقوق ماهوی
  • هانیه کیومرثی*، رضا علی محسنی، علی نجفی توانا صفحات 113-127
    زمینه و هدف

    مطابق با اصول پذیرفته شده حقوق کیفری هر عمل مجرمانه ای متناسب با خود، دارای مجازاتی است. اگر چه رابطه ای که میان والدین و فرزندان برقرار است، آنها را از هتک حریم فرزندان باز می دارد، لیکن گاهی در مواردی نه چندان معمول، اتفاق می افتد که والدین، در قبال فرزندان خود مرتکب جرمی می شوند. آنان که واسطه ی ایجاد و به دنیا آمدن فرزند بوده و ولی دم، سرپرست شرعی و قانونی او به شمار می آیند، خود مجرم شناخته می شوند و همین نکته است که درنگ و تامل نسبت به تشدید و یا تخفیف مجازات آنها در طلب خویش دارد.

    روش

    در پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی به بررسی موضوع معافیت پدر از قصاص در قتل فرزند پرداخته و آثار آن را از منظر آموزه های جامعه شناسی کیفری برشمرده ایم.

    یافته ها و نتایج

    از منظر یافته های جامعه شناسی کیفری قایل شدن به تخفیف و عدول از قصاص در جرم سنگین و خشونت بار قتل برای پدر در کشتن فرزند، فاقد دلیلی موجه است و می‏تواند سبب بروز آسیب های اجتماعی متعدد گردد که این آسیب ها خود سبب ارتکاب جرایم جدید می‏شوند. در مقاله حاضر به جرم فرزندکشی و معافیت پدر از مجازات اصلی و تحمل مجازات فرعی (عدول از قصاص) پرداخته شده است و نهایتا این نتیجه به دست آمده که در نظم حقوقی کنونی و با وجود مجازات اعدام در نظام حقوقی کیفری، معافیت پدر از قصاص در قتل فرزند تخفیفی ناروا و ناعادلانه است و النهایه با استفاده از داده های پژوهش به این نتیجه رسیده ایم که تعیین مجازات جایگزین برای پدر بایستی با کسب نظر از بازماندگان مقتول و دیگر اعضا خانواده وی باشد و دادرس در مقام بیان حکم نباید بدون توجه به نظر و درخواست آنان اقدام به صدور رای نماید.

    کلیدواژگان: جامعه شناسی کیفری، قصاص، قتل عمد، فرزندکشی، انتفای ابوت در قصاص
  • حسین مظفری*، روح الله رحیمی، مهدی شیخ موحد، محمد مقدم فر صفحات 129-149
    زمینه و هدف

    امنیت قضایی به معنای مصون بودن فرد از هرگونه تعرض و تجاوز و تهدید نسبت به جان، مال، ناموس، آزادی، شرف، حیثیت، شغل، مسکن و به طورکلی تمام حقوق قانونی و مشروع اوست. زمانی که در مقام دفاع از خود برمی آید؛ امنیت قضایی زمانی تحقق می یابد، عواملی را که موجب خسارت مالی یا جانی یا روانی فرد می شود، از بین برود و محیطی امن و آرام به وجود آید تا فرد بتواند در آن از هر حیث احساس آسایش و آرامش نماید. برای دستیابی به این مهم باید تشکیلات قوی و منسجم قضایی داشت و قوانین عادلانه ای که کمتر مورد تغییر و تحول قرار گیرند. از لحاظ اهمیتی که امنیت قضایی در جوامع پیشرفته دارد، پاسداری از آن به عهده قوه قضاییه محول شده است.

    روش

    پژوهش حاضر یک تحقیق کیفی است که از حیث ابزار تحقیق، اسنادی و کتابخانه ای و از حیث روش تجزیه و تحلیل، توصیفی- تحلیلی است.

    یافته ها و نتایج

    استقلال قضایی در معنای واقعی خود، تامین استقلال و بی طرفی قاضی را می طلبد. بدین معنا که قضات در شرایطی باشند که بتوانند تنها با در نظر گرفتن قانون، عدالت و انصاف به صدور رای بپردازند و در نهایت از رفتار مستقلانه ی خود، ترس و هراسی از انفصال تنزیل رتبه و مقام، تغییر محل خدمت و به خطر افتادن موقعیت شغلی خود به دل راه ندهند؛ لذا باید گفت جهت تحقق و تضمین امنیت و استقلال قضایی رعایت شرایط ایجابی و سلبی، فوق العاده لازم و تاثیرگذار است. در کنار استقلال قضایی، حقوق دفاعی متهم قرار دارد که نقش محوری در راستای الزامات و مولفه های امنیت قضایی دارد و به معنای مجموعه امتیازات و امکاناتی است که در یک دادرسی منصفانه لازم است، متهم از آن برخوردار باشد تا بتواند در مقابل ادعایی که برخلاف فرض برایت، علیه او مطرح شده، در شرایطی آزاد و انسانی از خود دفاع کند.

    کلیدواژگان: امنیت قضایی، حقوق دفاعی متهمان، استقلال قضایی، حقوق شهروندی
  • خلیل امینی*، امیرعباس بزرگمهر، حیدر حسن زاده صفحات 151-169
    زمینه و هدف

    اگرچه قانون گذار معاملات با اسناد عادی را صحیح و معتبر می داند، اما در خصوص اموال غیرمنقول این اعتبار را منوط به تشریفات ثبت رسمی می نماید. بر این مبنا طرحی در مجلس به منظور الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول به تصویب رسید که همچنان محل مناقشه میان مجلس و شورای نگهبان است. یکی از چالش های مرتبط با این امر افزایش جرایم جعل و کلاه برداری در خصوص اسناد می باشد. بر این مبنا به بررسی این امر می پردازیم که این طرح چه تاثیری در کاهش جرایم جعل و کلاهبرداری دارد؟

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ گردآوری اطلاعات به روش اسنادی و از طریق مطالعه قوانین و منابع معتبر انجام شده و اطلاعات به دست آمده به صورت توصیفی- تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است.

    یافته ها و نتایج

    طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در 13/10/1395 در مجلس طرح و در تاریخ 31/2/1399 به تصویب رسید. با این وجود پس از آنکه طرح الزام به شورای نگهبان برای تایید فرستاد شد، با ایراداتی مواجه گردید. ثبت اسناد در کنار اهمیت، اعتبار و توان اثباتی که به سند می بخشد دارای کارکردهایی مانند سلامت اخلاقی و اجتماعی جامعه، شفافیت معاملات، کاهش دعاوی در محاکم دادگستری می باشد. کاهش دعاوی همین طور می تواند شامل دعاوی کیفری نیز باشد و می توان آن را به عنوان یک ابزار کارآمد در پیشگیری یا کاهش جرایم نیز مد نظر قرار داد.

    کلیدواژگان: اسناد، سند رسمی، اموال غیر منقول، جعل، کلاهبرداری
  • جمیله زینعلی *، محسن شکرچی زاده، غلامحسین مسعود صفحات 171-191
    زمینه و هدف

    قانون مجازات اسلامی 1392 که قاعده کلی مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی را پذیرفته است، عمر چندان طولانی از اجرای آن نمی گذرد و شاید رویه حاصل از آن، آن چنان قوی و نسج گرفته به مفهوم رایج نباشد، اما این یک واقعیت است که قانون در همان سال های اولیه اجرایی شدن، مشکلات و چالش هایش مشخص شده و به بوته نقد محاکم و تضارب آرا گذاشته می شود. در مورد قوانین و مقررات شکلی مرتبط با رسیدگی به جرایم اشخاص حقوقی، این مشکل بیشتر نمود دارد، زیرا که قانون آیین دادرسی کیفری با تاخیر بیشتری به اجرا درآمد و نتایج حاصل از رویه محاکم در امور شکلی نیز هنوز به پختگی و کمال خود نرسیده است.

    روش

    روش انجام پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی است.

    یافته ها و نتایج

    در تحلیل نظام پاسخ دهی قضایی به جرایم ارتکابی اشخاص حقوقی، فقدان یک آیین دادرسی کیفری افتراقی که در آن تمامی جزییات مشخص شده باشد، به خوبی مشاهده می شود و علی رغم نقش مهمی که رویه قضایی و اداره حقوقی قوه قضاییه در رفع ابهام در موضوعات پیش آمده داشته اند، هنوز هم ابهامات مهمی در خصوص تفهیم اتهام به شخص حقوقی، چگونگی حضور نماینده و دفاع وی از شخص حقوقی، عدم اجرای قرارهای تامین کیفری و غیره وجود دارد. وضع مقررات دادرسی کیفری افتراقی برای پاسخ دهی به جرایم ارتکابی اشخاص حقوقی و همچنین تعیین دقیق شیوه اجرای مجازات های اختصاصی اشخاص حقوقی از نیازهای اساسی این نظام پاسخ دهی هستند.

    کلیدواژگان: اشخاص حقوقی، عدالت کیفری، پاسخ دهی قضایی، دادرسی کیفری افتراقی
  • تاثیر سیاست جنایی قضایی در تعدیل سیاست جنایی تقنینی در جرایم مرتبط با مواد مخدر و روانگردان
    منا حسین پوری، یزدان نصرتی * صفحات 193-209
    زمینه و هدف

    در این پژوهش به بررسی تاثیر سیاست جنایی قضایی در تعدیل سیاست جنایی تقنینی در جرایم مرتبط با مواد مخدر و روان‌گردان پرداخته‌ شده است. در هر کشور سیاست جنایی متناسب با پدیده مجرمانه با کلیه جوانب خود در حوزه های متفاوت تقنینی، قضایی و اجرایی عنوان می شود که در این راستا نقش بنیادی در ترسیم سیاست کیفری بر عهده ی سیاست جنایی قضایی و تقنینی می باشد. اهمیت بالای ارزیابی سیاست جنایی حاکم و معرفی آسیب های ناشی از آن آشکار است و به‌منظور بهبود و ارتقای هرچه بیشتر آن نیاز مبرم به مطالعات و پژوهش های فراوان در خصوص میزان تاثیرپذیری سیاست تقنینی از قضایی ایران در حوزه ی جرایم مواد مخدر احساس می شود.

    روش

    در این پژوهش از روش توصیفی- تحلیلی به‌صورت مطالعات کتابخانه ای استفاده‌ شده است.

    یافته و نتایج

    خلا ها و ایرادات قانون مبارزه با مواد مخدر همچون به‌کارگیری گسترده ی مجازات اعدام، وضعیت نابسامان تجدیدنظر و قطعیت احکام، اتخاذ سیاست جنایی نامناسب در خصوص اعتیاد به مواد مخدر، عدم انطباق سیاست جنایی قضایی با سیاست جنایی تقنینی از بارزترین دلایل زمینه‌ساز تعدیل سیاست جنایی تقنینی توسط سیاست جنایی قضایی می باشند که نتیجه آن را بر تصویب ماده واحده ی قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 1396 مشخص شد که در طول چند دهه گذشته به مراتب سیاست جنایی تقنینی خود را تعدیل نموده و در مورد مجازات‌های مرتبط با مواد مخدر علی الخصوص مجازات اعدام کمی سهل انگارانه تر رفتار کرده است. اغلب این نرمش ها از سیاست جنایی قضایی تاثیر پذیرفته است و به سبب مقاومت سیاست جنایی قضایی، سیاست جنایی تقنینی مجبور به آن شد که در راستای نرمش و تعدیل خود قدم بردارد.

    کلیدواژگان: مواد مخدر و روان گردان، سیاست جنایی تقنینی، سیاست جنایی قضایی، اعدام
|
  • Seyed Morteza Mortazavi *, safar fazli, Abdolah hendi, f tavakol, mohsen keshavrz Pages 1-23

    As crimes become more complex and the need to investigate and detect crimes quickly in order to arrest criminals, which reduces crime and increases security in society, it is important to pay attention to criminalization; Therefore, this study was conducted with the aim of identifying strategic factors affecting crime detection. The present research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of data collection and analysis method. The statistical population of this research consists of 12 experts and criminologists. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. In this study, first, the final factors were identified using the fuzzy Delphi method, and in the next stage, the matrix of cross-effects was designed to measure the impact of factors on each other and identify strategic factors affecting crime detection and provided to experts. Due to the nature of this study, Excel and Mick Mac software were used to analyze the collected data. The findings of this study showed that the factors affecting crime detection in 33 factors and three groups include human, organizational and technological factors; Among these 33 factors, 17 factors were identified as strategic factors affecting crime detection. The results of this study show that in crime detection, teamwork, analysis of crime information, existence of databases of convicted criminals and its field of activity, having technical and laboratory equipment equipped to extract evidence of crime, etc. should be in order to be as successful as possible. To be considered in this regard.

    Keywords: Future research, crime, crime detection, fuzzy Delphi
  • hasanali saboorinasab *, mahmood eshrafi, mohamadreza shadmanfar, mahmood malmir Pages 47-67
    Background and Aim

    Life imprisonment is one of the most severe corporal punishments which is contrary to the feeling of altruism and the spirit of civilization that respects life for all human beings and on the other hand does not guarantee benefits for the individual and society because by eliminating the perpetrator of special intimidation. Intimidation has been ruled out and general intimidation will not be achieved due to the fact that this punishment may not be commensurate with the guilt of the perpetrator, and as a result the basic purpose of the punishment, which is correction and rehabilitation today, will not be achieved. Today, most countries have abolished the death penalty in accordance with the teachings of criminology.

    Methodology

    The present research has been done by descriptive and analytical methods.

    Findings and Results

    Due to the challenges of life imprisonment, alternative punishments should be used in the implementation of this punishment. Regarding retaliatory punishments such as retribution, it is suggested that a distinction should be made. In other words, in premeditated murder according to the decision, the punishment is commensurate with the same retribution, but in the case of unspecified murders, suspicion can be cast. Especially cases where the perpetrator did not intend to kill and the work was typically deadly. In the case of life imprisonment of the hadd type, we should believe that the death penalty should not be determined and it is suggested that the sentence of long-term imprisonment be used.

    Keywords: Philosophy of punishment, negative life, criminology, deterrence, intimidation
  • Ahmadreza Keshavarz *, Gholam hossein Biabani, Mohammad Soltani far Pages 69-88
    Background

    The prevalence of Liquid love in society due to new communication and information technologies, causes deviant and criminal behavior in society. This article tries to investigate the efficacy of this phenomenon on based of knapp’s Relationship Model in the emergence of criminal behavior in society by using the field findings of the phenomenon liquid love and theories of physiological psychology.

    Method

    This research is a qualitative research and in terms of nature and method is a phenomenological descriptive research. 11 male and 11 female samples were selected . In this descriptive study, flexible interviews were used to collect qualitative data that analyzed based on theories and research of physiological psychology.

    Results

    Analysis of the findings, based on the principles of theory of research, ultimately showed that limbic System, Amygdala function and Hormonal changes in Bonding process in liquid love, can convert a Ordinary person to emotional criminal.Keywords: Liquid love; criminal behavior; Relationship Model; motivation and emotion.

    Keywords: Liquid love, criminal behavior, Relationship Model, motivation, emotion
  • azar Alinezhad *, ghaleb ghadiri, reza aqaabbasi Pages 89-111
    Background and Aim

    Participation principle is one of the most important principles in environmental laws both in domestic and international scale. An underlying idea (rationale) behind adopting a differential criminal policy -where it is based upon participation of all civil society bodies and its domain actors- is the response to the environmental crimes being committed.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study uses survey techniques and its data collection tool is based on library and digital data methods.

    Findings

    The present study is a review toward a basic concept of importance and necessity of participating in environmental areas, main challenges and obstacles to environmental participation in the area of substantive laws will be discussed then. At the end, it will show that unlike the widespread belief that providing the right mechanism and differential procedures may result in direct responding process into being participatory, participation highly requires differential laws and regulations of the substantive laws. In addition, numerous flaws in criminalization area, types of sanction, supportive laws and challenges relating to victim and offender of such crimes can be regarded as obstacles or in another words “chills” toward participation. They may result in an insufficient response to environmental crimes and realization of participatory democracy.

    Keywords: Participatory criminal policy, environmental democracy, environmental crimes, participation obstacles, substansive law
  • hosein mozafari *, Ruhollah rahimi, mehdi shekh movahed, mohamad moqadamfar Pages 129-149
    Background and Aim

    Judicial security means the protection of a person from any aggression, threat and threat to life, property, honor, liberty, honor, dignity, job and housing and in general all his legal rights when in a position to defend It comes on its own. Judicial security is achieved when the factors that cause financial, personal or psychological damage are eliminated and a safe and peaceful environment is created so that the person can feel comfortable in any way. To achieve this, there must be a strong and coherent judiciary and fair laws that are less likely to change.

    Method

    The present study is a qualitative research that is documentary in terms of research tools and library and descriptive-analytical in terms of analysis method.

    Findings and Results

    Judicial independence in its true sense requires the independence and impartiality of the judge. This means that judges should be in a position to vote only in accordance with the law, justice and fairness, and ultimately their fear of independent conduct, fear of dismissal, demotion and change of position and jeopardizing the position. Do not take your job to heart. Therefore, it must be said that in order to achieve and guarantee security and judicial independence, observing positive and negative conditions is extremely necessary and effective.

    Keywords: Judicial security, defendants' defense rights, judicial independence, citizenship rights
  • khalili amini *, amirabbas bozrgmehr, Hasanzadeh heydar Pages 151-169
    Background and Aim

    Although the legislator considers transactions with ordinary documents to be valid and valid, but in the case of immovable property, this credit is subject to official registration procedures. Based on this, a plan was approved in the parliament in order to require the official registration of real estate transactions, which is still a point of contention between the parliament and the Guardian Council. One of the challenges associated with this is the increase in the crime of forgery and fraud in documents. Based on this, we examine what effect this plan has on reducing the crimes of forgery and fraud?

    Methodology

    This research has been done in terms of practical purpose and in terms of collecting information by documentary method and by studying valid laws and sources and the obtained information has been analyzed descriptively-analytically.

    Findings and Results

    The plan to require the official registration of real estate transactions was approved by the parliament on 10/13/1695 and on 2/31/2016. However, after the draft obligation was sent to the Guardian Council for approval, it encountered problems. Document registration, along with the importance, validity and probative power that it gives to the document, has functions such as moral and social health of the society

    Keywords: Documents, official document, real estate, forgery, fraud
  • jamilie zeinali, mohsen shekarchizadeh *, qolamhosein masoud Pages 171-191
    Background and Aim

    The Islamic Penal Code of 1392, which has accepted the general rule of criminal liability of legal entities, does not last long and its procedure may not be so strong and textured in the usual sense, but it is a fact that the law In the very first years of its implementation, its problems and challenges are identified and criticized by the courts and conflicting votes. In the case of formal laws and regulations related to the investigation of crimes of legal entities, this problem is even more pronounced, because the law of criminal procedure was implemented with more delay and the results of the court procedure in formal matters have not yet reached maturity and perfection. .

    Methodology

    The method of this research is "descriptive-analytical".

    Findings and Results

    In the analysis of the judicial response system to crimes committed by legal entities, the lack of a differential criminal procedure in which all the details are specified, is well observed and despite the important role of judicial procedure and legal administration of the judiciary. The judiciary has been able to resolve the ambiguity in the issues that have arisen. There are still important ambiguities regarding informing the legal entity of the charge, how the representative is present and defending the legal entity, non-implementation of criminal security agreements, and so on. Establishment of differential criminal procedure rules for responding to crimes committed by legal entities,

    Keywords: Legal entities, criminal justice, judicial response, differential criminal proceedings